dimarts, 8 d’abril del 2008

Taller Manga i Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil


El dia 2 d’abril vàrem celebrar la tercera edició del taller infantil i juvenil Aprèn a dibuixar el teu propi còmic Manga. Hi van assistir un total de 17 nens i nenes, tots ells, amants i coneixedors experts del món Manga.

Fins al moment hem estudiat i après a dibuixar l’anatomia humana i algunes de les característiques facials més destacades: els ulls, la cara, els pentinats i algunes expressions, entre d’altres. A més a més, hem analitzat la representació del moviment i de quina manera pot expressar-se en una seqüència gràfica.

El dia 2, se celebrava el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, cosa que, vam aprofitar per crear el nostre propi cartell sobre aquest esdeveniment. Com no podia ser d’una altra manera, l’estil Manga és la marca de fàbrica del cartell. En el Bloc del Racó del Manga hi trobareu els diferents dibuixos que els nens i les nenes van crear.

A més a més, vàrem llegir el missatge escrit per Chakranbhand Posayakrit (també és l’autor del cartell) per commemorar el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil. El text ens suscità algunes preguntes: quines diferències hi ha entre la civilització oriental i l’occidental? I naturalment, quines característiques té la societat japonesa? Com considera la dona? I l’art?.

Acte seguit vam parlar sobre Hans Christian Andersen (el dia 2 d’abril es commemora el seu naixement). Andersen és l’autor de títols i de personatges de contes que han esdevingut autèntics arquetips socials: L’aneguet lleig, La sireneta, El soldadet de plom, entre d’altres. M’atreviria fer una pregunta: - Podem trobar personatges similars en la cultura japonesa? I en el món del Manga? És a dir, hi ha algun personatge del món Manga que hagi esdevingut un símbol cultural?. Ja ens direu...