divendres, 16 d’abril del 2010

Club de Lectura Juvenil. 2CV de Gemma Lienas

Hola a tothom,
El dia 7 d’abril vam reunir-nos a la Biblioteca per comentar el llibre 2CV de la Gemma Lienas. Vam ser poquets però, ens ho vam passar prou bé. A continuació comento algunes de les reflexions que van sorgir al voltant del llibre:

 1.- Per una banda, un parell de companyes van comentar que el final de l’obra era, per al seu gust, massa obert i que no explicava clarament que succeïa amb els dos germans (Víctor i Manuel).
2.- També es va comentar que, tot i que els dos germans s'ho passen molt malament, les persones que hi troben, en general, els ajuden força dins de les seves possibilitats.
3.- Per altra banda, tothom va estar d’acord amb què el llenguatge, les situacions que viuen els protagonistes o els diferents personatges que hi apareixen, són ben reals i molt creïbles.
4.- Va comentar-se també que el títol Dos cavalls, al marge del cotxe que els fa de casa, pot simbolitzar els dos germans i la llibertat (ja que fugen de casa seva a causa dels maltractes del pare).
Per últim, vam quedar que el dia 12 de maig, que és quan ve la Gemma Lienas a la Biblioteca, li comentaríem alguns d’aquests aspectes.
Per acabar tots i totes van recomanar algun llibre. Us els cito:

El diari d’Anna Frank
Cazadores de sombras de Cassandra Clare (és una trilogia que inclou: Ciudad de Hueso, Ciudad de Ceniza y Ciudad de Cristal)
La pell freda d’Albert Sànchez Piñol
L’Ombra del vent de Carlos Ruiz Zafón
Bloc 12, 2n esquerra d’Alice Vieira
La mecànica del cor de Mathias Maizieu.

Res més, que tingueu molt bones lectures i ja ho sabeu:
Dimecres, 12 de maig a 2/4 de 7h de la tarda vindrà la Gemma Lienas a la Biblioteca. Li podreu preguntar o criticar tot allò que vulgueu sobre les seves novel·les i els seus personatges i, si voleu, podreu portar algun llibre de casa vostra perquè us el dediqui.